Δραστηριότητες

Published on Monday, 08 February 2021

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

(Ε' τάξη - Erasmus K229)

 

Οι μαθητές της Ε τάξης στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus k229 αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν σχετικά με έναν διεθνή φαρμακευτικό οργανισμό. Περιηγήθηκαν στο διαδίκτυο, διάλεξαν τον οργανισμό EMCDDA, συλλέξαν πληροφορίες, τις επεξεργάστηκαν και έφτιαξαν την παρακάτω αφίσα:

 

Οι μαθητές μας στα πλαίσια του προγράμματος, δημιούργησαν τις δικές τους συνταγές ευτυχίας και χαράς με τα αγαπημένα τους αθλήματα

 

 

 

 

  

Τα παιδιά της Ε τάξης, λόγω της πανδημίας έχουν μεγάλο φόβο και άγχος για το μέλλον. Έτσι στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS  και του  μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής  έκαναν ένα πρόγραμμα χαλάρωσης και ηρεμίας. Φαντάστηκαν  ότι πήγαν εκδρομή για πικ-νικ, ότι έκαναν πάρτι, ότι έπαιζαν επιτραπέζια παιχνίδια και γενικά  παρουσίασαν ότι τα ευχαριστούσε.

 

 

 

 

 

Οι μαθητές της Ε τάξης στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus k229 και του μαθήματος της αγγλικής γλώσσας, δημιούργησαν μία Online Εφημερίδα.

Δείτε την εδώ

 

Οι μαθητές στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus k229 επέλεξαν τις δραστηριότητες για κάθε μήνα. Δείτε τις παρακάτω:

Δεκέμβριος

Ιανουάριος

Φεβρουάριος

Μάρτιος

Απρίλιος

 

--------------------------------------------------

 

Με τη Δασκάλα της αγγλικής γλώσσας, Κα Δήμητρα Σοροβού, πραγματοποίησαν ένα project για την Υγεία, ενώ στα πλαίσια του μαθήματος φιλοξένησαν τον Διαιτολόγο και διατροφολόγο Ιωάννη Πρίφτη , όπου τα παιδιά έμαθαν πολλά χρήσιμα πράγματα για την υγιεινή διατροφή . 

Με τη γυμνάστρια κα Μπουρογιάννη Βασιλική πραγματοποίησαν δράσεις, όπου τα παιδιά έμαθαν για τη σωματική άσκηση, για τις πρώτες βοήθειες και για τη σωστή διατροφή .

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΑΝ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΘΗΚΑΝ!!!!

 

 

 

Ημέρα Υγείας

Πρώτες βοήθειες (Ε' και ΣΤ' Δημοτικού)

Παρουσίαση διατροφής

 

Keys to a happier life

 

 

Οι μαθητές της ΣΤ τάξης με τον δάσκαλο τους Γεώργιο Κατσέλη δημιούργησαν ένα ερωτηματολόγιο, το επεξεργάστηκαν και μας έδωσαν τα πολύ χρήσιμα συμπεράσματά τους:

QUESTIONNAIRE ABOUT NEUTRITION

 

 Στα πλαίσια του προγράμματος ,  τα παιδιά από τις συμμετέχουσες χώρες δημιούργησαν τα δικά τους ποιήματα   για την ψυχική και σωματική υγεία. Εμείς διαλέξαμε να γράψουμε ποιήματα για την αγάπη, τη φιλία, το θυμό ......

Έτσι δημιουργήθηκε το παρακάτω βιβλίο!!!!
 
Πατήστε εδώ
 
 
 
Στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS,  ο Διεθνής Οργανισμός "ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ"  επισκέφτηκε το σχολείο μας. Οι γιατροί συνομίλησαν με τα παιδιά για το έργο  τους και για τη σημασία της σωματικης και ψυχικής υγείας. 
 
Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ
 
 
 
Τα παιδιά με τη φαντασία τους και τη δημιουργικότητά τους δημιούργησαν μια υπεροχη κάρτα για να καλωσορίσουν  το 2022. 
 
ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ , ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ .
 
 
 

Στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUSτο οποίο εκπονεί το σχολείο μας πραγματοποιήθηκε η δραση ARTFOOD με θέμα:

ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ.

Οι μαθητές του ΣΤ’3   αφού  δημιούργησαν  τις ομάδες εργασίας τους, με την καθοδήγηση του μπαμπά του σχολείου μας-  διάσημου ΝΙΚΟYΝΤΑΝΟΥ,  συζήτησαν για τα προιόντα που θα χρησιμοποιούσαν, για την επιλογή του συναισθήματος που θα παρουσίαζαν, την ιδέα παρασκευής του και ξεκίνησαν με κέφι, φαντασία και δημιουργικότητα, παρουσιάζοντας

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ !!!!  

Δείτε τες εδώ
 
 
 
 
 
ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ MEETING ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ (ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ) ΑΠΟ 08-03-22 ΕΩΣ ΚΑΙ 12-3-22. 
ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΦΙΚΤΟ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΠΟΤΕ  ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ.
 
Παρουσίαση Combating Bulling
Video GameOn
 
 
-----------------------
 

Στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS το οποίο εκπονεί το σχολείο μας πραγματοποιήθηκε η δραση ART FOOD  με θέμα: ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ. 

Δείτε περισσότερα εδώ

 
 
----------------------------------
Οι μαθητές της ΣΤ τάξης  με τον δάσκαλο του Γεώργιο Κατσέλη δημιούργησαν  ένα ερωτηματολόγιο  , το επεξεργάστηκαν και μας έδωσαν τα πολύ χρήσιμα συμπεράσματά τους. Δείτε το εδώ